Makale Çağrısı

Derneğimiz süreli yayını olan Gümrük ve Ticaret Dünyası Dergisi'nde yayınlanmak üzere gümrük ve ticaret mevzuatı konularında araştırma, inceleme ve hukuki değerlendirmelere ilişkin makalelerinizi bekliyoruz.

Bu kapsamda 119’uncu sayısı çıkacak olan dergimizde yayınlanmasını istediğiniz aşağıda yer alan yazım kurallarına uygun hazırlanmış makalelerinizi en son 04/12/2023 tarihine kadar derneğimizin gtm@gtm.org.tr mail adresine göndermeniz gerekmektedir.

Yayın kurulumuz tarafından yapılacak değerlendirmenin akabinde yapılacak düzeltmelerden sonra veya doğrudan kabul alan makaleler Gümrük ve Ticaret Dünyası Dergisi'nin 119’uncu sayısında yayınlanacaktır. Yayınlanan makaleler için yazara 450,00-TL telif ücreti ödeneceği için makale gönderiminde telif ücretinin yatırılacağı yazara ait banka hesap veya IBAN numarası ile T.C. Kimlik Numarasının gönderilmesi gerekmektedir.

 

GÜMRÜK VE TİCARET DÜNYASI DERGİSİ MAKALE YAZIM KURALLARI

Gümrük ve Ticaret Dünyası Dergisi, Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Demeği tarafından üç ayda bir yayımlanan bir dergidir. 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre her hakkı Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Derneğine aittir.

Dergimizde gümrük, dış ticaret, ticaret, kamu yönetimi, işletme yönetimi, ekonomi ve ben-zeri alanlarda makaleler yayımlanmaktadır. Yazılar; Yayın Kurulu tarafından uygun görülerek Yönetim Kurulu kararı ile yayımlanır. Yayın Kurulundan gelen görüşler doğrultusunda makalenin yayımlanmasına, düzeltilmek üzere yazarına iade edilmesine, yazının özüne sadık kalınmak kaydıyla hataların düzeltilerek yayımlanmasına ya da yayımlanmamasına karar verilir.

Dergimizde yayımlanan makalelerde yer alan görüşler, yazarın kişisel görüşü olup, Gümrük ve Ticaret Dünyası Dergisini ve/veya görev yaptığı kurumu bağlamaz; yazarın çalıştığı kurum ve/veya göreviyle ilişki kurulmak suretiyle kullanılamaz.

Yayımlanması için gönderilen yazıların, kabul edildikten sonra yazılı ve elektronik ortamlardaki tüm yayın haklan ve yayımlandıktan sonraki her türlü telif hakkı Gümrük ve Ticaret Dünyası Dergisine aittir.

Yazar, gönderdiği makalenin telif haklarını ihlal etmediğini taahhüt etmiş sayılır.

Yayımlanan yazıların başka yayın organlarınca aynen yayımlanması ancak Yönetim Kurulundan alınacak izinle, alıntı yapılması ise kaynak gösterilmesi koşulu ile mümkündür.

Dergiye gönderilen yazılarda aşağıdaki şartla-rın yerine getirilmiş olması gerekmektedir:

1- Gönderilen Makaleler daha öne e hiçbir yer-de yayımlanmamış olmalıdır. Yazıların özel durumlar dışında en az 4 sayfa olması gerekir. Yayımlanan makaleler için yazara Yönetim Kurulunca belirlenen telif ücreti ödenir.

2- Makalelerde, yazar adı, unvanı, çalıştığı kuruluş bilgileri, TC Kimlik No, hesap numarası ve e-posta adresleri belirtilmelidir.

3- Makaleler Microsoft Word formatında hazırlanır. Sayfa boyutu A4 kağıt boyutunda olmalı, sayfa yapısında soldan 2,5 cm; sağ-dan, üstten ve alttan da 2 cm boşluk bırakılmış olmalıdır. Metin, sağ ve sola dayalı (justify), Times New Roman yazı karakterinde 12 punto ile tek aralık olarak yazılmalı, paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır.

4- Makalelerde makale başlığı ve ana başlıklar (GİRİŞ, 1. KAVRAM, 2. TARİHÇE, SONUÇ gibi) büyük harflerle ve kalın (bold), diğer tüm başlıklar (1.1., 1.1.1., gibi) ise tüm sözcüklerin sadece ilk harfleri büyük ve kalın yazılır. Altı çizili gösterilmez. Giriş ve sonuç başlıklarına numara verilmez.

5- Makaleler Word formatında elektronik ortamda “gtm.der@gmail.com” adlı elektronik posta adresine “.docx” dosya formatında gönderilmelidir.

6-Makaleler “başlık”, “özet” ve “anahtar sözcükler” içermelidir. Özet ve anahtar kelimeler italik yazılmalıdır.

Özet: 80 ila 140 kelimeden oluşacak şekilde makalenin özeti yapılmalıdır.

Anahtar Sözcükler: Makalenin konu sınıflandırması yapılabilmesi için en az 4, en çok 6 anahtar kelime verilmelidir.

7- Makaleler bilimsel yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Yazımda dip- notlu kaynak gösterme yöntemi (YAĞAN, Haldun, Gümrük ve Dış Ticaret Sözlüğü, Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Demeği Yayını, Ankara, 2013, s.404) kullanılmalıdır. Aynı kaynağa ikinci atıfta “YAĞAN, a.g.e., syf.408” şeklinde dipnot verilmelidir. Dipnotlar tüm sayfalarda sıra ile devam etmelidir. Aynı yazarın iki kitabına atıf olması durumunda yayın yılı, yayın yılının da aynı olması durumunda yılın sonuna harf eklenerek dipnot verilmelidir.

8- Tablo ve grafikler ise ayrı ayrı numaralandırılarak (Tablo 1: 2013 yılı Dış Ticaret Hacmi, Grafik 1: Dış Ticaret Hacminin Bölgelere Dağılımı) yazılıp, başlıkların altına konulmalı, tablonun veya grafiğin hemen altında ise 10 punto ile kaynağı belirtilmelidir. Tablo ve grafikler Word veya Excel dosyası biçiminde hazırlanmış olmalıdır.

9- Kullanılan kaynaklar ise, dipnotlarla aynı biçimde metin sonuna soyada göre alfabe-tik olarak sıralanarak konmalıdır. (YAĞAN, Haldun, Gümrük ve Dış Ticaret Sözlüğü, Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Demeği Yayım, Ankara, 2013)

10- Internet kaynaklarında internet adresi açık olarak yazılmalı ve erişim tarihi belirtilmelidir.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
HABERLER ANLAŞMALAR ATAMALAR DERGİLER  » 2012 Yılı Dergileri » 2013 Yılı Dergileri » 2014 Yılı Dergileri » 2015 Yılı Dergileri » 2016 Yılı Dergileri » 2017 Yılı Dergileri » TÜMÜ
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.